05 mei 2018

Let’s be Franx!

close

Franx is een nieuw gezicht in de financiële wereld. De fintech start-up van ABN AMRO biedt een nieuw onlineplatform voor internationale betalingen en het afdekken van valutarisico’s.

Met de multi-valutarekening van Franx heb je bijvoorbeeld maar één rekeningnummer nodig voor betalen in 26 valuta’s. En dat tegen een duidelijk, helder en scherp tarief. Dat maakt internationaal zakendoen een stuk slimmer en makkelijker. En laten we laten eerlijk zijn, oftewel ‘Let’s be Franx’, dat was hard nodig.

Dat kan toch slimmer, transparanter en beter!
Om ondernemers te overtuigen van de voordelen van Franx ontwikkelden we een campagne waarbij de oude manier van valutatransacties centraal staat. De worsteling om al je rekeningnummers te beheren. Het geen idee hebben waar je voor betaalt. Letterlijk de pijnpunten waar ondernemers nu tegenaan lopen. Punten die Franx challenget en die centraal staan in de campagne. In opvallende GIF-jes met een eighties touch om de frustratie verder te benadrukken.

De campagne werd in nauwe samenwerking met regisseur Henk Loorbach van productiemaatschappij New Amsterdam ontwikkeld. En Storm Digital om de doelgroep ondernemers door de hele journey mee te nemen en zo alle voordelen van Franx te tonen.

Let’s be franx, daar zijn veel ondernemers echt mee geholpen.

 

Online advertising: video

Radiocommercial – Multi-valutarekening

 

Radiocommercial – Transparantie

 

Online advertising: banners (selectie)

 

 

Credits

Manager Marketing Franx: Kim de Vries
Regie: Henk Loorbach
Productiemaatschappij: New Amsterdam
Muziek: Sauvage Sound
Digital media: Storm Digital
Offline media: Mediacom
Creatie & strategie: epidemie

Sinds 1 januari is qontent matters gefuseerd met epidemie tot ACT.agency. We bring Advertising and Content Together.