04 april 2019

De kracht van één simpele ballon

close

Natuurlijk zijn we als bureau trots op al ons werk. Maar een paar per keer jaar komt er werk voorbij waar we nog net iets trotser op zijn. Zoals de campagne van WereldOuders. Een voor de massa nog relatief onbekend goed doel, maar met een missie waar wij al jaren belangeloos aan meewerken: kansloze kinderen in Latijns-Amerika weer een thuis en een toekomst geven. Een missie die een veel groter publiek verdient, vinden wij, en die het nu ook gaat krijgen met onze nieuwe campagne ‘Keep Dreams Alive’.

Centraal in deze campagne staat een ballon. Een ballon die tot leven komt en je raakt in de aangrijpende commercial. We zien hoe kinderen hun hoop en dromen verliezen. Door armoede, (natuur)geweld of misbruik. Het is de dagelijkse realiteit voor miljoenen kinderen in Latijns-Amerika. Dit alles gesymboliseerd met een ballon, waarmee wij hen ook kunnen helpen. Door een digitale ballon ter waarde van € 3,00 te sturen naar 4333, steun je op een unieke manier het goede werk van WereldOuders.

De film, die in nauwe samenwerking met WereldOuders en Bram van Alphen tot stand kwam, krijgt een extra dimensie als je je realiseert dat de meeste kinderen die we zien, ook echt zo leven. Zo zal de geur van de vuilnisbelt voorgoed in de herinnering blijven van iedereen die daar bij was.

Een fantastisch project dat er nooit gekomen was zonder de passie, energie en wilskracht van iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Daarom is onze dank groot aan: Bram van Alphen, Monique van Beckhoven, Mikki Sindhunata, Robbie van Brussel, Luuk Schmitz, Hannelore Vandenbussche, Jakub Fulin, MRTN – Martin Heijgelaar, Jorien Voogt, Pim van der Pas, Captcha: Marcel Oudendijk, Barry Clarke, Daniël van der Kaaden, Andrea Bodnár, The Missing Sync – Aron van der Ploeg, LAB3 – Jeroen van Gessel, Agnes Obel – It’s Happening Again, Tomorrowman – Rik de Ruijter, Trigger, Jean Mineur Mediavision, Cinemeta, ORN, Camalot Amsterdam. En natuurlijk veel dank aan alle kinderen en de lokale staf van WereldOuders in Miacatlán & Cuernavaca.

Campagnemiddelen: bioscoop, tvc, online, social, outdoor, print, pr.

Sinds 1 januari is qontent matters gefuseerd met epidemie tot ACT.agency. We bring Advertising and Content Together.