06 juni 2015

Optimaal platform voor Lidl

close

Elke dag worden er heerlijke producten gekocht, gemaakt en gegeten. Maar niet van alle producten genieten we volledig. Jaarlijks gooien we in Nederland per persoon zo’n 50 kilo, ter waarde van €150,- aan voedsel weg. Lidl vindt dat zonde van de producten, zonde van het geld en slecht voor het milieu. En liet daarom de Raad van Kinderen meedenken hoe zij als supermarkt samen met haar klanten minder voedsel kan verspillen. Geïnspireerd door alle ideeën van de kinderen heeft Lidl het initiatief genomen om een platform te beginnen dat voedselverspilling tegengaat en vroeg ons hier een concept voor te ontwikkelen.

Op dinsdag 23 juni lanceerde Lidl samen met prinses Laurentien, de bedenker van de Raad van Kinderen en directeur van de Missing Chapter Foundation, Optimaal. Een cross-mediaal platform uitgedacht en ontwikkeld door epidemie, waarmee Lidl iedereen optimaal wil laten genieten van producten door minder te verspillen. Op Optimaal.nl lees je bijvoorbeeld hoe Lidl en haar leveranciers werken aan minder verspilling, vind je veel tips & tricks om zelf minder te verspillen en worden lezers gevraagd hun tips te delen.

De komende maanden zal Optimaal ook zichtbaar worden in andere middelen van Lidl, zoals de winkels en communicatie-uitingen.

site5 site4 site1 site3

optimaal_benut

iphone

LAURENTIEN

Sinds 1 januari is qontent matters gefuseerd met epidemie tot ACT.agency. We bring Advertising and Content Together.